[O1] problem z centralem- przód sie otwiera po zamknięciu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • romane-k
    Classic
    • 2008
    • 1

Mam to samo tylko, że u mnie kontrolka swieci się cały czas i wg speców od Skody świadczy to o padniętym wskaźniku poziomu oleju. Niestety trzeba go wymienić, a Vag tego podobno nie wykaże

[ Dodano: Pon 15 Paź, 07 15:31 ]
    Tu masz link do takiego samego tematu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...+poziomu+oleju
    Romek
  • dklk
    Classic
    • 2007
    • 17

Po zamknięciu samochodu (przekręcam kluczyk albo pilot)przednie rygle zamykają się i zaraz wyskakują do góry.Bagażik i tył pozostaja zamkniete.dodam,że mogę zamknąć tylko bagażnikiem .
    przednie zamki nie sterują centralem (też chyba coś wysiadło)
    przód się zamknie jak w bagażniku kluczyk przekręce dwa razy w krótkim czasie.
    otwieranie bez uwag.pilot i klucz (oczywiście bagażnik tylko steruje)
    i jeszcze jedno-domykanie szyb z klucza też się zepsuło
    POMOCY!!!!!!!!!!!!
    dklk -Darek

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

dklk, myslę , że można podłączyć samochód pod Vag'a i sprawdzić błędy w module komfortu.

Tutaj jeszcze poczytaj : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...entralny+zamek
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• deespe
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1468

dklk, myślę że to wina funkcji komfortu bo to ona steruje tym całym ustrojstwem. albo zawilgotniały styki albo wogóle coś pierdykneło.
        :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

dklk, a w czasie jazdy niemasz tak że centralny raz się zamyka raz otwiera, lub auto potrafi na postoju sie zamknąc? Ja Stawiam na popekane kable w gumie łaczocej dzrwi z karoserją to jest bolączka tych samochodów.TU na forum już dużo kolegów domnie naten temat pisało. Choć nie mówię ze możesz mieć problem z konfortem tak jak piszą koledzy choć to mało prawdopodobne.
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• dklk
            Classic
            • 2007
            • 17

Wczasie jazdy nie ma problemu z zamykaniem i otwieraniem na postoju też nie wariuje.Nie chce tutaj nikogo zanudzać ale czasami central działa ok ale wtedy przy otwieraniu 4 szyby idą w dól ,zamykam idą w góre nikomu nie życze strasznie wk.
            Tak jak pisałem wcześniej dwa szybie ruchy kluczykiem bądz przyciskiem wewnątrz i przednie rygle pozostaja zamknięte.Widze ,ze bez kompa nie da rady.
            Tak na marginesie.
            Zamierzam kupic sobie interfejs z oprogramowaniem może ktoś poradzi jaki lub prześle linka (można na meila lub gg)żeby jak to tutaj mówicie :"nie odgrzewać kotleta"
            dklk -Darek

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

dklk, tu masz strone z interfejsami dla ocp cena taka jak za 10 sztuk podajesz nick i że jesteś z forum ocp. Interfejs KKL jak dla ciebie. http://www.viaken.pl./sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=32
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Kajtiii
                Rider
                S_OCP Member
                • 2007
                • 291

Panowie! Tu jest banalnie prosta sprawa! Wsiąść do auta, pozamykać drzwi, pstryknąć ten mały guziczek na podłokietniku z symbolem otwartych jednych drzwi i po problemie! Po co kombinować z komputerami itp....

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Kajtiii, A no po, zebys nie musial tego klikac, bo moze sie to robic samo

A druga sprawa, klikanie nic nie pomoze jak gdzies jest zwarcie i ciagle otwiera drzwi kierowcy
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Kajtiii
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 291

Bardzo możliwe ale właśnie dziś rozgryzłem podobny roblem. Miałem identyczne objawy i też zacząłem od najbardziej trudnych i denerwujących przyczyn, a wystarczyło kliknąć guziczek. nadmieniam że też mi się tak porobiło od zamykania centralnego poprzez bagażnik. Jak dla mnie metoda szukania rozwiązań o tych najłatwiejszych przeważnie się sprawdza :P

Komentarz

Pracuję...